Kassi-info tarjoaa tietoa ja vinkkejä eri ostoskassivaihtoehdoista
ja niiden ympäristövaikutuksista. Lähteenä on käytetty
mm. Suomen ympäristökeskuksen Optikassi-tutkimusta.

 

Muovinen kestokassi

Suomessa myytävät kestokassit valmistetaan pääasiassa polypropeenimuovista. Polypropeenikassi on kestävä, joten sitä voi käyttää useita vuosia.  Niitä ei yleensä valmisteta Suomessa.

Non-woven -polypropeeni on kestävää, erittäin kevyttä ja pinta on helppo puhdistaa, joten se sopii hyvin kassimateriaaliksi. Vaikka kassi on muovia, sen pinta tuntuu hyvin kangasmaiselta.  Non-woven -polypropeenin valmistuksessa voidaan käyttää myös kierrätysmateriaalia.

Woven-kestokassi on myös polypropeenia, mutta se eroaa valmistustavaltaan non woven -kassista. Woven-materiaali valmistetaan kutomalla.

Polypropeenista valmistetun kassin ympäristövaikutuksia ei tutkittu Optikassi-tutkimuksessa.

Kestävä, vuosia käytettävä Valmistettu fossiilisesta raaka-aineesta
Pinta helppo pitää puhtaana Ei hajoa luonnossa
Elinkaaren aikaiset vaikutukset, kestokassi

Suomessa myytävissä muovisissa kestokasseissa materiaalina on yleensä polypropeenimuovi. Tällä hetkellä kestokasseja ei valmisteta Suomessa.

Kassin elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset riippuvat muun muassa siitä, kuinka pitkään kestokassia käytetään. Polypropeenikassi on kestävä, joten sitä voi käyttää useita vuosia.

x sulje
Käyttövinkit, kestokassi

Käytä kassia monta kertaa. Jokainen käyttökerta vähentää edelleen kassin ympäristövaikutusta. Pidä kestokassi aina mukanasi, niin sitä tulee myös käytettyä.

Kestokassin käyttövinkkejä (K-ruoka.fi-sivusto)

x sulje